Intensivvecka

Steg 2 – Fördjupning – en veckoutbildning

Intensivveckan vänder sig till dig som efter helgkursen insett att du utvecklat ett alkohol-, eller drogproblem och vill få hjälp att hitta en väg till nykterheten.

Under sju dagar får du fördjupade insikter i ditt beroendemönster. Du får möjlighet att förstå hur du kan bryta onda cirklar.  På mycket kort tid får du verktyg som hjälper dig att förändra ditt liv på ett positivt sätt.

Myggebo får du möta andra i samma situation vilket är en viktig del i tillfrisknandet men vi är måna om att deltagarantalet ska vara litet för att det ska kännas tryggt att dela med sig av det som känns svårt att tala om. Vi är alltid två terapeuter närvarande (dygnet runt) och skulle det finnas önskemål om enskilda samtal finns vi där.

MySkarsgard_6

Vi arbetar enbart efter evidensbaserade och väl beprövade metoder och ser vikten av att skapa en atmosfär som underlättar till ökad självinsikt och en vilja att söka finna en ny identitet som nykter.

Stress har ofta en avgörande roll i beroendeutvecklingen och i tillfrisknandet är stresshantering en viktig del. På Myggebo erbjuder vi akupunktur och olika avslappningsmetoder för den som önskar. Att bara vistas i den vackra skärgårdsmiljön, uppleva tystnaden och den varma stämningen i huset ger i sig ett lugn som underlättar tillfrisknandeprocessen.

Vår förhoppning är att du efter dessa sju dagar har fått de insikter och verktyg du behöver för att kunna hitta ett harmoniskt och glädjerikt liv utan alkohol eller droger.

En vecka är en kort tid men den kan innebära en livsavgörande kursändring i ditt liv.

MySkarsgard_14
Myggebo – som hemma, fast borta

Alla utbildningar i MyLife-metoden hålls på Myggebo, en naturskönt belägen villa i Stockholms skärgård. Du bor i ett hem som erbjuder en ljus, fräsch och lugn miljö. Anonymitet, avskildhet och integritet är viktiga delar av din vistelse. Två terapeuter finns där dygnet runt och du får chans till enskilda samtal.

Du ska känna dig som hemma: ta kaffe, frukt, godis och en macka när du blir sugen. Slå dig ner framför brasan, eller med en bok när det finns tid över.  Det finns promenadvägar och på sommaren är det nära till dopp i havet.

Mixade grupper – samma problem.

Myggebo får du möta andra i samma situation vilket är en viktig del i tillfrisknandet. Vi är måna om att deltagarantalet ska vara litet för att det ska kännas tryggt att dela med sig av det som känns svårt att tala om.

Äta och dricka gott.

Det är en mening med den goda maten på Myggebo. Intensiteten i arbetspassen, inåtblickande och samspelet med andra och terapeuterna kräver energi.  Det finns en styrka i att samlas runt bordet utan alkohol.

Samtalen brukar vara finstämda och givande. I köket lagas god och hälsosam mat från grunden. På bordet ställs fina drycker, fräscha sallader, nybakat bröd, grytor, pastarätter och ljuvliga efterrätter vid lunch och middag.

Växlande arbetspass.

Vi arbetar enbart efter evidensbaserade och väl beprövade metoder och ser vikten av att skapa en atmosfär som underlättar för ökad självinsikt och vilja att söka en ny identitet som nykter.

Metodiken är väl genomtänkt och du kommer växlande att få föreläsningar och individuella uppgifter. Under trygga former får du tid att lära, reflektera, dela med dig och ta del av andras erfarenheter.

Du kommer att känna dig sedd, värdefull och viktig. För mitt i allvaret finns en humor, glädje och speciell energi som kommer under processen när människor tillfrisknar.

Genom att lyssna på andra i en grupprocess får du nycklarna till att förstå sjukdomsbeteendet. Du får syn på dig själv.

Läs om Steg 3

Missa inte nästa helgkurs och intensivvecka!

Kommande helgkurser

3-4 september

22-23 oktober 

 

Nästa intensivvecka 11-18 september