Helgkurs

Steg 1 – Starten – en helgutbildning

MyLife-metoden  startar med en helgkurs för max tio deltagare. Föreläsningar, samtal och arbetsuppgifter varvas.  Oftast är det en bra mix mellan människor. Några vill veta mer om beroende. Andra oroar sig för sitt, eller någon närståendes alkohol-, eller drogkonsumtion.
Om du efter helgkursen misstänker, eller förstår att du utvecklat ett beroende, går du vidare till  intensivveckan.

MySkarsgard_5

Under helgkursen bor du i en vacker byggmästarvilla från tidigt 1900-tal, ett stenkast från strand och hav, skog och promenadvägar. Utbildningen bygger på vetenskapligt grundade och pedagogiskt utarbetade föreläsningar, filmer och gruppövningar som varvas med givande samtal. Däremellan god mat och avkoppling framför brasan efter en lång och innehållsrik dag. Känner du ett behov av ökad kunskap om alkohol- och drogproblem,
blandat med intressanta diskussioner i en rogivande och fantastisk miljö. Hör av dig då till My Skarsgård.

Det viktiga eftersamtalet

Efter helgkursen får du möjlighet till ett kostnadsfritt individuellt uppföljningssamtal i Stockholm. Då diskuterar du dina intryck med My. Du får hjälp att tolka dina insikter, men även att formulera din vilja att förändra ditt sätt att konsumera alkohol. Du kan då välja att gå vidare till steg två, en intensivvecka, och/eller fortsätta i individuella samtal.

Läs om Steg 2

Missa inte nästa helgkurs och intensivvecka!

Kommande helgkurser

3-4 september

22-23 oktober 

 

Nästa intensivvecka 11-18 september