Helkursen gav värdefull insikt…

Tänk om alla fick ta del av den kunskap som faktiskt finns samlad om beroende och missbruk, då skulle många människor i allt väsentligt må väldigt mycket bättre. Helt krasst skulle även samhället spara en förskräcklig massa pengar.

Hos My på Myggebo har en mängd kunskap och forskningsresultat från olika hörn av världen trattats ner så man sedan på ett mycket pedagogiskt och enkelt sätt kan förstå mekanismerna som skapar ett beroende. Som i sin tur orsakar så oändligt mycket sorg, lidande och elände.

Nu är det ju så praktiskt ordnat så om man bara förstår vad som händer i kroppen om man tillsätter t ex alkohol och man känner till att generna kan fyrdubbla riskerna och om man, framför allt, förstår och inser att det är en sjukdom, då finns utmärkta möjligheter att vrida tillvaron rätt igen.

Jag är själv i den sitsen att jag kommit till rätta med mitt alkoholberoende och är numer spiknykter sedan snart fem år, så jag vet ju att det faktiskt fungerar.

Att sedan My (förutom egenskaper som läkare och alkoholterapeut) själv har en bakgrund och egen erfarenhet av alkoholmissbruk sätter kvalitetsstämpel på hela anrättningen. Man riktigt känner närvaron och att hon verkligen vet vad hon pratar om. Och inte minst lyssnar.

Så vi vill tacka  för en fantastisk trevlig och lärorik helg vid havet i den natursköna skärgården, bättre miljö kan man inte tänka sig.
Inte heller att förglömma den kalasgoda maten Yv lagade åt oss.
Kramar från två mycket nöjda deltagare Tommy och Nonne

Missa inte nästa helgkurs och intensivvecka!

Kommande helgkurser

3-4 september

22-23 oktober 

 

Nästa intensivvecka 11-18 september