Myggebo ändrade mitt liv

Oktober 2015

”Jag skulle vilja påstå att Myggebos helgkurs ändrade mitt liv. Jag anmälde mig spontant till kursen i 2011på grund av nyfikenhet och ett genuint intresse av att lära mig mer om alkoholism. En nära person hade gått bort efter många års  kämpande med alkoholism och jag hade upplevt att jag själv kämpade med vissa destruktiva beteendemönstrar när jag drack alkohol. Inte alltid, men tillräckligt ofta för att känna en viss oro. Jag visste att jag inte hade ett fysiskt beroende men kände samtidigt att jag inte hade full kontroll över mig själv när jag blev berusad. Jag ville förstå varför och jag ville gärna slippa mitt destruktiva beteende och den ångest som följde när jag nyktrat till.

Jag lärde mig precis allting jag behövde lära mig under den helgen. För det första så förstod jag för första gången vilken otrolig stor risk jag utsatt mig för när jag drack för mycket. Jag fick den kunskapen jag behövde i raka och tydliga fakta, för att förstå precis vad högrisk beteende är när det gäller alkohol, samt exakt hur farligt det är. Jag lärde mig en hel del om missuppfattningar, både mina egna och andras, samt hur personer runt omkring mig medvetet och omedvetet påverkade mitt beteende. Och jag lärde mig att jag inte kunde kontrollera när jag skulle utveckla ett beroende om jag fortsatte i samma spår.

Jag bestämde mig under den andra dagen av utbildningen att aldrig utsätta mig för högriskbeteende igen och därmed slutade med det efter 20 långa år. De fördelarna som har följt detta beslut är slående. Det har gått 5 år och jag saknar inte berusningen alls. Jag kan starkt rekommendera denna kurs för alla som har någon gång känt att de dricker för mycket ibland.

Elizabeth, Deltagare 2011 

Missa inte nästa helgkurs och intensivvecka!

Kommande helgkurser

3-4 september

22-23 oktober 

 

Nästa intensivvecka 11-18 september